Bayan İç Giyim Ürünleri
media
media
media

İnsanların dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri iç çamaşırı seçimidir. İster erkek ya da kadın ister çocuk ya da erişkin olsun fark etmeden bu konuda kişilerin hem kendini rahat hissetmesi hem de sağlık açısından doğru ürünlerin kullanılması çok önemlidir. İç çamaşır tercihleri vücut tipine, kiloya, kişilerin yaşam tarzına göre değişiklik gösterir. Bu yüzden vücudunuzu çok iyi tanıyarak iç çamaşır seçimi yapılmalıdır.

İç çamaşır seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Sorusu hemen herkesi ilgilendirir. Ancak çoğu kişi bu seçimi yaparken çok fazla titizlik göstermez. Özellikle ucuz diye alınan ürünler zamanla ciltte birçok tahriş ve kızarıklığa sebep olmakla beraber özellikle külot seçiminde genital bölgelerde oluşabilecek enfeksiyonlara karşı muhakkak dikkatli davranmalı ve iç çamaşırı seçiminde titiz davranılmalıdır.

Sütyen seçimi nasıl yapılmalıdır?

·         Küçük göğüslüler sütyen seçiminde destekli ve balenli sütyenleri tercih etmelidir.

·         Büyük göğüslü bayanlar ise destekli, kalın askılı ve sırt kısmı kalın olan sütyenleri almalıdır.

·         Genç kızlığa yeni adım atan bayanlar için balensiz, desteksiz sütyenler alınmalıdır.

·         Pamuklu ve terletmeyen kumaşlı sütyenler tercih edilerek özellikle yaz mevsiminde terlemeye karşı cilt sağlığı düşünülmelidir.

Külot seçiminde dikkat edilmesi gerekenler?

Külot seçimi de en az sütyen seçimi kadar önemlidir. Kilolu kadınlar için lastikli külotlar yerine vücudu sıkmayan, dikişsiz pamuklu kumaşlardan üretilen külotlar olmalıdır. Özellikle yaz mevsiminde terlemenin fazla olacağı düşünülerek ter emen ve pamuklu kumaşlardan üretilmiş ürünlerden olması önem kazanır. Genital bölge, yaz mevsiminde bakteri oluşumuna daha müsaittir. Bu yüzden cildin nefes alması ve pamuklu kumaşlardan üretilmiş ürünler olması gerekir.

Çeyizlik iç çamaşırı seçimi önemlidir

Genç kızların en önemli günü olan düğün günü, seçecekleri iç çamaşırı daha özenli ve titizlikle yapılması gereken bir alışveriştir. Çeyizlik iç çamaşırı seçilirken muhakkak dantelli ama aynı zamanda rahat edilecek ürünler olmalıdır. Günlük kullanım için alacağınız iç çamaşırları pamuklu kumaşlardan tercih edilirken çeyizlik iç çamaşırları dantelli, saten ya da ipekten tercih edilir. Jartiyer takımları ve giyilecek gecelikler ise bu özel gecenin en heyecanlı şekilde yaşanacağı türden ürünlerden seçilmelidir. Rengi, dokusu, süslemeleri ile günlük kullanılan iç giyim ürünlerinden farklı olarak seçilmelidir.