Bayan İç Giyim Ürünleri
media
media
media
media
media

Genç kızlık döneminde iç çamaşırı seçimi ve kullanımı oldukça önemlidir. Genellikle genç kızlar, büyüklerine özenir ve onlar gibi iç çamaşırı giyinmek isterler. Ancak genç kızlar yetişkinlik dönemine gelinceye kadar sağlıklı göğüslere sahip olmak, göğüslerin daha iyi gelişimini sağlamak için daha farklı iç çamaşırlarından kullanmalıdır.

Ergenlik döneminden genç kızlığa geçiş döneminde göğüslerin daha sağlıklı gelişmesi için daha basit iç çamaşırlarından kullanmak gerekir. Annelere bu konuda oldukça iş düşmektedir. Anneler, genç kızlar nasıl iç çamaşır kullanmalıdır konusunda çocuklarını bilinçlendirmeli ve buna göre kızlarının iç çamaşırı almasını sağlamalıdır.

Genç kızların sütyen seçimi

Özellikle ergenlik döneminde gelişmekte olan göğüsler için yapılması gereken en önemli şey göğüslere baskı yapmayan penye türü sütyenlerden kullanmaktır. Balensiz, kalın askılı, sporcu sütyenlerine benzeyen sütyenlerden tercih edilmelidir.

Göğüslere baskı yapmayan sütyenlerden seçilerek göğüslerin normal şekilde gelişmesine olanak tanınmalıdır. Yetişkinlik döneminde giyilen sütyen tiplerinden giymeye başlanırsa göğüsler gelişmesi gerektiği gibi gelişmez ve ileride hem sağlık hem de görüntü olarak genç kızlara sorunlar yaratır.

Gelişim çağındaki genç kızların sütyen seçmek konusunda oldukça dikkatli davranması gerekir. Bu dönemde gelişmekte olan göğüslere dolgulu ve sıkı sütyenler yerine göğüslere baskı kurmayacak, kalın askılı sütyenler kullanılmalıdır. Yetişkinlik dönemine yaklaştıkça sütyen seçimi değiştirilerek göğüs kup ölçüsüne göre sütyen seçimi yapılmalıdır.

Doğru sütyen nasıl seçilir?

·         Beden ve göğüs öcüsüne göre sütyen alınmasına dikkat edilmelidir.

·         Ergenlikten genç kızlığa geçiş döneminde muhakkak dolgusuz, balensiz, göğüslere baskı yapmayacak, penye türü kumaşlı sütyenler kullanılmalıdır.

·         Sentetik sütyen kullanmak cilt sağlığınız için iyi değildir. Bu yüzden evde bulunduğunuzda ya da uyuduğunuzda sütyenlerinizi çıkararak göğüs bölgenizi rahatlatmalısınız.

·         Pamuklu kumaştan üretilen sütyen seçimi yapmalısınız.

Genç kızlarda külot seçimi

Genç kızlar genelde rahatlığı açısından tanga, g-string gibi iç çamaşırı ürünleri tercih etmektedir. Ancak ergenlikten genç kızlığa geçiş döneminde yine pamuklu, penye türü kumaşlı külotları tercih ederek özellikle yaz aylarında genital bölge enfeksiyonlarından kendinizi koruyabilirsiniz. Terlemeye karşı emicilik gösteren, cildinizi tahriş etmeyecek, hareketlerinizi kısıtlamayacak iç giyim ürünlerini tercih ederek göğüs ve kalça gelişiminizi tamamlayabilirsiniz. Böylece ergenlikten genç kızlık dönemine geçişte ve genç kızlık döneminde çok daha rahat etmiş olursunuz.