Bayan İç Giyim Ürünleri
media
media
media

Kadın olsun erkek olsun vücut tipi her insanda farklıdır. Kimisi incecik bir yapıya sahipken kimisi biraz daha kilolu ya da balık etlidir. Tüm bunlara rağmen vücut tipinizi bilerek giyimlerinizi almak oldukça önemlidir. Böylece kilolu da olsanız vücut tipinize göre giyindiğiniz zaman hem daha zarif hem da seksi ve zayıf görünme imkanına kavuşursunuz. Kilolu bir kadının daha sıkı ya da streçli ya da daha ufak bir iç çamaşırı giymesi ne kadar uygun olur? Bu yüzden hemen herkesin vücut tipine göre iç çamaşır seçimi nasıl olmalıdır konusunda bilinçli olması ve buna göre iç giyim alması önem kazanır.

İç çamaşırı seçerken nelere dikkat edilir?

·         İç çamaşırının ideal rengi beyazdır. Ancak bu beyazlıkta tam beyaz değil kırık beyaza yakın bir renk olmalıdır.

·         Renkli fantazi türü iç giyim alınacaksa AZO ve sağlık testinin yapılmış olması gerekir.

·         Dikişsiz ve ince kumaşlı iç giyim ürünleri tercih edilmelidir.

·         Polyester, sentetik kumaşlı iç çamaşırı yerine her zaman pamuklu kumaştan üretilen iç çamaşırı tercih edilmelidir.

·         Her zaman vücut tipine uygun iç çamaşırı tercih edilerek vücudunuzda olabilecek kusurlar kapatılabilmelidir.

Kum saati vücut tipi

En ideal vücut tipi olan kum saati vücut tipine sahip kadınlar hem simetrik hem de düzgün omuz ve kalçalara sahip kişilerdir. Bel bölgesi incedir ve vücut biçimlidir. Daha kadınsı hatlara sahip olan kum saati vücut tipinde kalça bölümü dolgun ve daha yumuşak hatlıdır. Kum saati vücut tipi için en uygun sütyen balkonet tipi sütyenlerdir. Eğer göğüsler normalden büyük ise toparlayıcı sütyenler tercih edilmelidir.

Armut vücut tipi

Omuzlar dar, kalçaları geniş ve kıvrımlı olan armut tipi vücutta göğüsler normal küçüklükte ya da biraz daha küçük ama kalçalar geniştir. Bu yüzden göğüs bölgesi en dikkat çeken bölgeler arasındadır. Omuzların dar olması sebebiyle koni şekil askılı sütyenler tercih edilerek destekli sütyenler kullanılmalıdır.

Dikdörtgen vücut tipi

Sporcu tipi olarak da adlandırılan dikdörtgen vücut tipinde kalça ve omuzlar simetrik, göğüsler normal büyüklüktedir. Bey oyuntusu yoktur. Balkonet dolgu sütyenler en ideal seçimdir.

Elma vücut tipi

Omuzlar geniş, göğüsler dolgun ve büyük olan elma vücut tipinde bel kalın, kalça düz gelir. Bacaklar ince ve düzgün olur. Küçük göğüslü olanlar için dolgulu sütyenler, büyük göğüslü kadınlar için toparlayıcı sütyenler tercih edilmelidir. Üçgen ve straplez sütyenden kaçınmalıdır.

İç giyim konusunda muhakkak özenli davranmalı ve vücut tipinize uygun, sağlıklı kumaşlardan üretilmiş ürünler kullanılarak oluşan vücut kusurları da kapatılmalıdır.